Features

 
Laden...
Noord-Europa, Silicon Valley van voedsel
 
6 mei 2021
76 bestanden
De groeiende behoefte om voedsel te produceren om de planeet te voeden, maar uitputting van hulpbronnen, gebrek aan bruikbare grond en klimaatverandering zijn obstakels. De wereldwijde voedselproductie is een van de grootste uitdagingen van de komende decennia. Terwijl de noodzaak om over te schakelen op een efficiënte en milieuvriendelijke landbouw nog nooit zo dringend is geweest, zoeken de Noord-Europese landen naar alternatieve oplossingen, los van de akkerbouw en de traditionele landbouw. Hoewel zij niet het ideale antwoord vormen op de uitdagingen van onze tijd, trekken zij toch de aandacht en kunnen zij in de toekomst van invloed zijn op de inhoud van onze borden.~In Finland, België en Nederland worden alle "milieus" door wetenschappers onderzocht.
 
CADETS
 
26 mar 2021
41 bestanden
"Try, Try, Never Die, HOOAH!"~Veel leerlingen van de Fall Mountain Regional High School in Langdon, in de Amerikaanse staat New Hampshire, beginnen de schooldag met die kreet, soms gekleed in uniform. Ze zijn cadetten in het Junior Reserve Officers' Training Corps, JROTC, een door het Amerikaanse leger gesponsord programma, dat als keuzevak wordt aangeboden op ruim 1.700 middelbare scholen. Het is niet bedoeld om van kinderen soldaten te maken, maar ze op te leiden tot goede burgers, door ze militaire waarden bij te brengen die Amerikanen bewonderen: dienstbaarheid, eer, vaardigheid, leiderschap. Met militaire technieken, die de leerlingen zowel lichamelijk als geestelijk uitdagen, wordt geprobeerd hun zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen te vergroten en ze meer grip te geven op hun leven.~~Voor veel tieners is dit precies de reden waarom ze dit vak kiezen. Ze komen uit gebroken huishoudens, verschillenden wonen niet meer bij hun ouders, en sommigen hebben al volwassen verantwoordelijkheden: werk, een baby. De klas biedt ze kameraadschap en de structuur, doelgerichtheid en geborgenheid die thuis vaak ontbreekt.~~Jenna (17) zegt: “Het gaat beter met mij. JROTC heeft mij geholpen te kalmeren en mij meer te concentreren. Zonder dat ben ik brutaal.”~~En sommige leerlingen die dit schoolvak volgen, zijn wel degelijk van plan dienst te nemen of een vervolgstudie te kiezen aan een militaire universiteit. Vaak ook omdat soldaat zijn een traditie is bij hen thuis.~~Ryan (17) zegt: “Iedere man in mijn familie is in het leger geweest, mijn vader, mijn ooms, mijn neven. Mijn vader was bij de eerste Golfoorlog en Desert Storm. Een van mijn neven ging naar Irak. Mijn vader praat er niet vaak over, maar mijn neven vertellen wel verhalen. Over de slechte en de goede kanten. Ik hoop ook in het leger te gaan. Het lijkt mij beter werk dan wat de meeste mensen doen. Je hebt alles over voor je land, en dat vind ik echt cool !”~~Nieuwsgierig naar de rol van de militair in de Amerikaanse maatschappij verdiepte fotograaf en journalist Ellen Kok zich ruim twee jaar in deze bijzondere onderwijsvorm. Wat leren jongeren van marcheren, het doen van push-ups, poetsen van uniformknopen, schieten met luchtbuksen, en elkaar met de rang van ‘Sergeant’ of Kapitein’ aanspreken? Helpt het hen met de uitdagingen in hun leven?~~De foto’s en een lang geschreven verhaal verschenen in het boek Cadets (Uitgeverij Nederlicht, 2013, Engelse editie).
 
Porto
 
8 mar 2021
58 bestanden
Porto ligt aan de monding van de Douro-rivier in het noorden van Portugal en is een van de oudste Europese steden. Het centrum de stad werd in 1996 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Porto of Porto is de op een na grootste stad van Portugal en een van de belangrijkste stedelijke gebieden van het Iberisch schiereiland.
 
Nation
 
23 feb 2021
21 bestanden
In vrijwel alle landen van Europa heeft heeft Otto Snoek nationale feesten en herdenkingen gefotografeerd. Snoek interesseert zich voor het groeiende bewustzijn van de nationale identiteit en geschiedenis, dat in veel Europese landen samengaat met de opkomst van nationalisme. Verschillende volkeren beginnen hun culturele tradities en eigenheden voor het voetlicht te plaatsen en met nieuwe energie historische momenten te herdenken of te vieren. Snoek laat zien hoe deze ontwikkeling zich in het dagelijks leven manifesteert tijdens allerlei georganiseerde en ongeorganiseerde massabijeenkomsten en spektakels.
 
Je bent een meisje en je wilt koeien melken
 
12 feb 2021
18 bestanden
Mirjam (19) uit het Zuidhollandse Waarder wil boerin worden en koeien melken. Maar het boerenbedrijf van haar vader is niet groot genoeg om ook haar een toekomst te bieden, die zal zij elders moeten zoeken. Na het behalen van haar diploma van de Middelbare Agrarische School (MAS) wil Mirjam werkervaring opdoen. Ze vertrekt voor een half jaar naar Nieuw-Zeeland om te werken op de boerderij van een Nederlandse emigrant. Daarna wil ze naar de Hogere Agrarische School (HAS) in Dronten gaan.~~Maar het leven en werken op een groot melkveebedrijf in een ver en avontuurlijk buitenland bevalt goed. Als een vriend van haar Nieuw-Zeelandse baas haar uitnodigt ook een paar maanden op zijn Australische bedrijf te komen melken, aarzelt ze niet. En nu ze eenmaal aan de ruimte van het andere continent is gewend, wil ze eigenlijk niet meer terug naar Nederland.~~Op het melkveebedrijf in Australië, in de staat Victoria, melkt Mirjam tweemaal per dag 350 koeien.
 
De heuvel
 
11 feb 2021
16 bestanden
In het Diemerpark van Amsterdam IJburg de heuvel af met een slee of snowboard tijdens de sneeuwjacht storm van februari 2021
 
Fokker failiet 25 jaar gelden
 
4 feb 2021
12 bestanden
Na aanhoudende verliezen gaat de vliegtuigbouwer in maart 1993 failliet. Het Duitse DASA en de Nederlandse overheid trekken de stekker eruit. Het gezonde onderdeel van het bedrijf wordt overgenomen door Stork. Zij zullen doorgaan met onderhoud aan Fokker-toestellen en het produceren van vliegtuigonderdelen.
 
Dichtgetimmerd winkelparadijs
 
4 feb 2021
28 bestanden
Het duurste winkelparadijs van Nederland, de PC Hooftstraat in Amsterdam is nu een fort van hout en zeecontainers geworden. Zenuwachtig geworden door de plunderingen vorige week hebben de snoepwinkels der gefortuneerden hun waar in zekerheid gebracht. Het laat het normaal opgepimpte en gepoederde gelaat van de goudstraat afgeschminkt en verschrikt achter. De have-nots, de kanslozen en woedende relschoppers, plunderaars hebben zich nog niet laten zien. Maar de veenbrand onder het land van steenrijken( die steeds rijker worden) enerzijds en jongeren zonder gouden paplepel groot geworden met woede in hun vuisten samen met werkende armen anderzijds smeult.
 
Werken in de Zee van Plastic
 
27 jan 2021
63 bestanden
In de plastic kassen van Zuid-Spanje, ook wel Mar de Plastico genoemd, worden groenten en fruit geteeld die geoogst worden door goedkope arbeidskrachten uit Afrika. Zij verdienen tussen de 35 en 40 euro per dag, dit is onder het wettelijk minimumloon. Na 3 jaar kunnen ze een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen voor 1 jaar. Met een arbeidscontract van een Spaanse boer kunnen ze na dat jaar een Spaanse verblijfsvergunning krijgen. Tijdens de COVID-19 crisis is er minder werk en er zijn meer migranten uit Afrika gekomen, omdat ook daar minder werk is vanwege de COVID-19 crisis.
 
Onsterfelijke tweelingen
 
26 jan 2021
100 bestanden
Het Fon volk in Benin heeft een van de hoogste percentages tweelingen, 1 op 20 geboorten. Het Afrikaanse land kampt ook met een relatief hoog percentage kindersterfte. Het hoge sterftecijfer heeft bijgedragen aan een apart ‘tweelinggeloof’. Wanneer een tweeling sterft, wordt een houten beeldje gemaakt, waarin de geest van het dode kind wordt geplaatst. Deze ‘hovovi’ worden bezield en verafgood en bijna net zo behandeld als levende kinderen. Voor de Fon zijn tweelingen onsterfelijk. Ze blijven leven, zelfs na hun dood, en brengen zegen of ongeluk, afhankelijk van of ze vertroeteld of slecht behandeld worden.
 
Antilockdown protest loopt uit op rellen
 
26 jan 2021
99 bestanden
Rellen in Enschede, Amsterdam en Eindhoven na anti-lockdown protesten. Na oproepen om te demonstreren tegen overheidsmaatregelen, vaccinatie en avondklok kwamen demonstranten bijeen. In Amsterdam, Eindhoven en Enschede liepen demonstraties uit op rellen en kwam de ME in actie. Relschoppers gooiden stenen en vuurwerkbommen naar de politie. In Enschede werd onder andere het MST Ziekenhuis belaagd.
 
Avondklok in Utrecht
 
24 jan 2021
10 bestanden
Ook de stad Utrecht krijgt te maken met een avondklok. Om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen is vanaf 23 januari een avondklok ingesteld. Alleen in speciale gevallen mag men nog tussen 21:00 en 04:30 buiten zijn. Op een paar doorgaans altijd drukke plekken in Utrecht maakte Bas de Meijer foto’s net voor het ingaan van de avondklok en tijdens de avondklok. Het ingaan van de avondklok levert een surrealistisch moment op, ineens is het stil. Net zo stil als het wel eens diep in de nacht is, alleen is het nu zaterdagavond.
 
Presidentiele Inauguratie voor Joe Biden
 
21 jan 2021
16 bestanden
De Verenigde Staten hebben tijdens de 59e presidentiële inauguratie in Washington, D.C., president-elect Joe Biden beëdigd tot de 46e president van de Verenigde Staten en Kamala Harris zal beëdigd worden als de eerste vrouwelijke en eerste zwarte vicepresident in de geschiedenis van de natie. Met deze gebeurtenis is een einde gekomen aan het presidentiële tijdperk Trump. De inauguratie is dit jaar anders vanwege de COVID19-pandemie en de veiligheidsdreigingen die extreem-rechtse groeperingen en pro-Trump-aanhangers hebben geuit om het evenement op Capitol Hill te saboteren. Naar schatting 20.000 National Guards zijn ingezet rond het regeringsgebied van Washington DC en tienduizenden politieagenten en lokale autoriteiten om voor extra beveiliging te zorgen.
 
Militarisering van Capitol Hill
 
20 jan 2021
28 bestanden
Duizenden Nationale Garde troepen zijn ingezet om Capitol Hill, het Witte Huis en de omliggende gebieden te beschermen tegen de bedreigingen van extreemrechtse groepen en Trump-aanhangers om het presidentiële inauguratie evenement te saboteren waar Joe Biden zal worden ingezworen als de 46 de president van de Verenigde Staten.
 
Fokker failliet 25 jaar geleden
 
20 jan 2021
13 bestanden
Na aanhoudende verliezen gaat de vliegtuigbouwer in 1993 failliet. Het Duitse DASA en de Nederlandse overheid trekken de stekker eruit. Het gezonde onderdeel van het bedrijf wordt overgenomen door Stork. Zij zulle doorgaan met onderhoud aan Fokker-toestellen en het produceren van vliegtuigonderdelen.
 
Julen
 
8 jan 2021
12 bestanden
Julen (64) lijdt aan alcoholisme sinds hij een twintiger was. Hierdoor moest 3 jaar geleden zijn alvleesklier worden verwijderd. Gepaard met deze ziekte heeft hij ook een nicotineverslaving: hij rookt ook sinds zijn twaalfde. Hij heeft lang als loodgieter in de bouw onder slechte omstandigheden gewerkt: hij heeft al drie zware rugoperaties gehad -de laatste zo'n 7 jaar geleden-, waardoor hij ook aan chronische rug- een beenpijn lijdt en moeilijk loopt. Nu heeft hij van de dokter te horen gekregen dat hij keelkanker heeft: hij moet radio- en chemotherapie krijgen. Om deze behandelingen te kunnen doorstaan krijgt hij sondevoeding: deze vloeibare voeding komt via een slangetje in de maag terecht. Julen woont samen met zijn vrouw Maria (62) in het huis van haar overleden moeder. Maria is schoonmaakster en lijdt aan depressie en burned-out klachten. Ze heeft vorige week haar schouder gebroken toen ze door zwakte in het bad viel. Door veel pech, het alcoholisme van haar man -en zijn instabiele arbeidsverleden- en de gevolgen van de economische crisis, moesten ze 20 jaar geleden hun eigen woning verkopen. Ze mogen van haar broer kosteloos in het huis wonen; de woning is immers van hen beiden. Hun jongste zoon (34) verhuisde naar Nederland in 2009. Nadat hij te horen kreeg dat zijn vader keelkanker had gekregen, heeft hij -ondanks de beperkingen rondom de Corona-maatregelen in Nederland en Spanje- een paar weken vakantie genomen om hen te ondersteunen.
 
Bij de Chinees
 
6 jan 2021
55 bestanden
Restaurant Golden River, wordt gerund door de familie Wong. Het is een typisch traditioneel Chinees restaurant dat vroeger in elk dorp in Nederland te vinden was. Ooit het favoriete familierestaurant vanwege de grote porties en de goedkope prijzen, verdwijnen deze restaurants nu snel en worden overgenomen door all you can eat sushi-restaurants en roerbakrestaurants.
 
Zwerfkapjes
 
5 jan 2021
42 bestanden
Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn mondkapjes een nieuwe bron van zwerfafval geworden. Nederland Schoon vandaag in samenwerking met Plastic Soup Foundation een landelijke campagne begonnen om de zwerfkapjes te beteugelen. Wegwerpmondkapjes bestaan voor een deel uit polypropeen. Net als andere plastics wordt dat in de natuur niet afgebroken. Een zwerfkapje dat niet opgeruimd wordt, draagt net als flesjes en tasjes van plastic bij aan de plasticvervuiling.
 
Mondkapjes in straten van Amsterdam
 
5 jan 2021
24 bestanden
Op de straten van Amsterdam zwerven weggegooide mondkapjes rond.
 
Water Crisis Pandemic Community in El Salvador
 
1 jan 2021
38 bestanden
Residents at La Meca community which lacks access to water during the COVID19 pandemic are getting water in order to help them have proper hygiene in order to prevent them from getting infected with the virus, this project is being partly finance by the Swiss Red Cross aid.
 
Swiss Red Cross Aid Pandemic in El Salvador
 
25 dec 2020
56 bestanden
The Swiss Red Cross aid through the local Salvadoran Red Cross providing servicies during the COVID19 pandemic with varius services such as providing water where is needed, hygiene products and education, medical aid among other things.
 
Pre Christmas Lockdown in Alkmaar
 
24 dec 2020
28 bestanden
Lege winkelstraten in het centrum van Nederlandse provinciestad Alkmaar, de besmettingscijfers van het coronavirus zijn erg opgelopen daarom heeft de overheid dat alle niet-essentiele winkels in het hele land de komende 5 weken gesloten moeten zijn. Tot en met ten minste 19 januari mogen alleen supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht openblijven
 
Lockdown in Amsterdam
 
24 dec 2020
40 bestanden
Door de nieuwe maatregelen van de Nederlandse overheid om het aantal coronabesmettingen te verminderen, gaat Nederland in lockdown tot tenminste 19 januari 2021. Onder andere musea en theaters, pretparken en dierentuinen, casino’s en sauna’s, accommodaties voor binnensport, horeca en horecavoorzieningen van hotels zijn dicht. Ook winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels zijn gesloten. Daarmee probeert het kabinet de contacten zo veel mogelijk te beperken. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations.
 
Het Nieuwe Abnormaal
 
23 dec 2020
39 bestanden
Door de COVID19 -pandemie heeft de wereld veel veranderingen moeten doorvoeren, we leven nu in een nieuw tijdperk van sociale afstandelijkheid, het dragen van een beschermend masker, isolement en het vermijden van traditionele bijeenkomsten zoals de kerstviering.De nieuwe wereld is aan het veranderen in een 'nieuw normaal' en het is onzeker tot wanneer of of we ooit terug zullen gaan naar de manier die we gewend waren.
 
Mexicaans Crystal Meh Lab opgerold
 
11 dec 2020
63 bestanden
In de afgelopen jaren hebben het Sinaloa-kartel en het 'La Familia de Michoacan'-kartel zich gericht op de productie van de zeer verslavende en destructieve drug crystal meth, ook wel bekend als methamphetamine of het straatnaam ice. De productie vindt plaats in kleine laboratoria in afgelegen berggebieden. Het grootste deel van de crystal meth wordt naar de VS gesmokkeld.Een legerregiment in de staatshoofdstad Morelia is op weg naar de vernietiging van twee crystal meth labs die ontdekt zijn in een afgelegen bergachtig gebied 80 kilometer ten westen van Morelia. Vijf burgers werden enkele dagen eerder gearresteerd toen de laboratoria werden doorzocht. De twee laboratoria waren uitgerust met geavanceerde apparatuur en hadden een capaciteit om minstens enkele tonnen per jaar op te leveren.
 
Scroll om laag voor meer...