Features - De bloemenmannen van Saoedi-Arabië
De bloemenmannen van Saoedi-Arabië - 35 bestanden
In Saoedi-Arabië, in de zuidelijke provincies Jizan en Asir, langs de Jemenitische grens, vind je nog steeds de 'Flower Men'. De afstammelingen van de oude Tihama en Asir stammen dragen al eeuwenlang graag kleurrijke slingers. De kransen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook prachtig geurend, gemaakt met verse bloemen om er mooi uit te zien en goed te ruiken. Sommigen denken dat Saoedi-Arabië een enorme woestijn is, maar ze hebben het mis: er zijn meer dan 2000 plantensoorten te vinden in het koninkrijk.

De slingers en kransen worden elke ochtend gemaakt op lokale markten zoals in Sabya of Addair. De mannen komen vroeg in de ochtend voordat het te heet wordt om kant-en-klare kransen te kopen. Sommigen geven er de voorkeur aan om hun eigen kruiden en bloemen te selecteren en de slingers zelf te prepareren voor een meer unieke look. Kruiden zoals wilde basilicum, fenegriek en goudsbloem zijn het meest populair.

Twintig jaar geleden leefden ze volledig geïsoleerd zonder elektriciteit of verharde wegen, en leefde men volgens de conservatieve stammenwetten. Bloemenmensen bevinden zich aan beide zijden van de Saoedische grens, ook in Jemen. De voortdurende oorlog tussen de beide landen heeft in de gemeenschap veel verlegenheid teweeggebracht, omdat de mensen tot dezelfde stam behoren.
Sommigen zijn zo trots op hun bloemdecoraties dat ze deze delen op Instagram. Het is ook een goede manier om hun uiterlijk te laten zien aan de meisjes van wie ze houden voor de bruiloft. Ook al is de samenleving nog steeds zeer conservatief, sociale netwerken maakt het mogelijk voor jonge mannen en vrouwen om privé contact met elkaar te hebben.
Het is een traditie om bezoekers in Asir een krans aan te bieden. Bloemenverkopers geven deze geschenken nog steeds aan de zeldzame toeristen die diep in de regio binnendringen, maar binnenkort, met de 'Visie 2030'. een Saoedisch overheidsproject onder leiding van Mohammed bin Salman, dat van plan is om miljoenen bezoekers naar het Koninkrijk te brengen, zal deze mooie traditie waarschijnlijk verdwijnen.