Features - Ho Chi Minhstad is booming
Ho Chi Minhstad is booming - 129 bestanden
Saigon is dood, lang leve Ho Chi Minhstad. Saigon, deze stad is bekend onder deze naam over de hele wereld om zijn sleutelrol in het koloniale verleden van Frankrijk en de Indochina oorlog.
In 1975 werd het omgedoopt tot Ho Chi Minh City ter ere van de oprichter van de Democratische Republiek Vietnam. Na enkele decennia van communisme toont de stad nu grote brutaliteit. De economie van het land is in volle gang en Ho Chi Minh City is de leider. Het vertegenwoordigt het ultramoderne facet van het nieuwe Vietnam en breekt met de mythische Saigon. Enorme glazen torens kijken uit over de populaire wijken; moderne constructies stapelen zich anarchistisch op in tempels en koloniale architectuur.
De stad wil graag zijn Thaise of Singaporese buren evenaren. Dynamisch, hectisch, onverschrokken, zo noemen we het. De energie die hieruit voortkomt vermengt zich met de diepe cultuur van het land.
Ho Chi Minh City heeft meer dan 10 miljoen inwoners en 75% van de bevolking is jonger dan 35 jaar. In de komende decennia zal de exponentiële ontwikkeling ervan grote vragen oproepen over de infrastructuur en het milieu. Wat slechts een vissersdorpje was, is een van de grootste zakencentra in Zuidoost-Azië.

Deze serie is de eerste aflevering van een groot project getiteld THE FACES OF THE MEKONG.
Met de mythische Mekong rivier en de vele hulpbronnen als hoofdthema, is dit een geweldig perspectief op de geo-ecologische kwesties met betrekking tot moderniteit en ontwikkeling op het Indochinese schiereiland.