Features - IJsland, de stille epidemie
IJsland, de stille epidemie - 89 bestanden
toerisme op IJsland
IJsland is de nieuwste bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar prachtige natuur. Voor het eind van 2007 zal het kleine Noord-Atlantische eiland met 335.000 inwoners meer dan twee miljoen toeristen hebben verwelkomt.

Toerisme is nu de belangrijkste bron van inkomsten van het land, nog voor de visserij- en aluminiumproductie-industrie. Dat feit zou wel eens het karakter van het land en zijn uitbundige natuur kunnen veranderen.

IJsland kan rekenen op goed veiligheid-situatie, het kan zichzelf als een "veilige haven" afficheren, het heeft geen last van de terroristische dreiging die de toeristische markt in de Middellandse Zee ineen doet storten.

Daar komt nog de dynamiek van de luchtvaartsector bij, de komst van nieuwe spelers en de toegenomen concurrentie op tarieven zijn factoren die IJsland populair maken.

Het toerisme groeit explosief, de hoeveelheid hotelkamers vermenigvuldigt snel en bieden een tweede leven aan leegstaande boerderijen, waardoor verlaten gebieden worden herbevolkt.

De toeristenboom vormt echter een grote uitdaging voor het land. De infrastructuur wordt belast, hotels zijn verzadigd, de explosie van Airbnb verhoogt de prijs van woningen in de hoofdstad, ten koste van stadsbewoners die nu moeite hebben om een ​​huis te vinden. Jonge mensen die geen plaats vinden om te leven, verlaten het land