Features - Nederland, een toekomst
Nederland, een toekomst - 24 bestanden
Deltares in Delft, Reportage bij Deltares, een wetenschappelijk onderzoeksinstituut dat oplossingen creëert om het stijgende waterpeil in de wereld tegen te gaan.

In Nederland is de strijd tegen het milieu niet nieuw. Het land heeft zich honderden jaren lang beschermt tegen het water, en is een expert op dit gebied geworden. De resultaten houden daar niet op, aangezien het gebied ook een industriële leider is en een recordopbrengst aan landbouwproducten behaalt.
Geconfronteerd met de stijgende waterstanden en de toenemende vraag naar voedsel zou het land door sommigen kunnen worden beschouwd als een uitgebreid laboratorium dat een voorproefje zou kunnen geven van de inspanningen die moeten worden geleverd en de middelen die moeten worden ingezet om zich aan te passen aan de klimaatverandering en de schaarste van hulpbronnen. Toch verhult de duidelijke vooruitgang in de strijd tegen de klimaatverandering de sterke afhankelijkheid van het land van de internationale handel, de vraatzuchtige technologieën en de import van materialen uit de hele wereld. Is Nederland op de goede weg? Zijn ze echt aangepast aan de uitdagingen van morgen?

Geproduceerd in samenwerking met redacteur Benjamin Laks, een specialist in milieu- en landbouwvraagstukken, is "Nederland, een toekomst" een journalistiek en documentair project gericht op het verkennen van deze onderwerpen.