Features - Quinceańera
Quinceańera - 64 bestanden
'Quinceañera' ook wel 'fiesta de quince años' is de viering van de vijftiende verjaardag van een meisje in grote delen van Latijns-Amerika en markeert de overgang van kindertijd naar vrouwelijkheid. De viering verschilt van land tot land, in Colombia waar het feest van groot belang is is het wijdverbreid en wordt het zeer traditioneel gevierd.
Het feest is een soort combinatie tussen 'Sweet Sixteen' verjaardagsfeest en een debutantenbal. Het meisje draagt ​​meestal een grote kleurrijke jurk, en lijkt op wat Assepoester gedragen zou hebben naar haar sprookjesbal.
De "Quinceañera" wordt meestal beschouwd als een miniatuurbruiloft en veel gezinnen aarzelen dan ook niet om miljoenen pesos aan het evenement uit te geven, ook de armsten.
Delphine Blast besloot om naar Bogota te reizen, ze bleef er tweee maanden om beter te begrijpen wat dit feest werkelijk betekent voor de meisjes en hun familie. In Bogota ontmoette zij verschillende 'Quinceañeras' thuis, zij portretteerde elk meisje in haar eigen omgeving in haar verjaardagsjurk.