Features - Salsa!
Salsa! - 31 bestanden
"Dans is therapie! Ik ben 87 en kijk hoe ik beweeg. Ik voel me geweldig en bedank God dat ik kan blijven dansen! ». Zo verklaart Rafaël zijn liefde voor dansen tussen twee ronden op de baan. Hij en zijn partner Tannia komen al 15 jaar elke week naar de Viejoteca de la Corporacion para la Tercera Edad.

Deze salsadiscotheek, gelegen in Cali, in het zuiden van Colombia, is op de basis exclusief gereserveerd voor ouderen. Het is de eerste in zijn soort, opgericht in het begin van de jaren '90. Aan de oorsprong van deze plaats, het verlangen om de "caleños" senioren toe te staan om een bij uitstek sociale activiteit die de meesten hebben beoefend sinds hun kindertijd: Salsa na te streven.

Binnen is iedereen gekleed voor de gelegenheid, lange, strakke jurken voor vrouwen, kleurrijke shirts en geknepen broek voor mannen. De track is nooit leeg, de stukken volgen elkaar op, en de dansers nemen de ruimte zonder vertraging over. Bolero, bachata, maar vooral telkens weer salsa. De oudsten dansen met dynamiek en onthutsende nonchalance. Bij elk nieuw liedje, een verandering van partner. Niemand zit erg lang.

Voor Harold, 78 jaar oud en onvergelijkbare elegantie, laat viejoteca ouderen dansen op stukken uit de jaren '60, 'Het herinnert ons aan de goede oude tijd. Het is muziek die we niet kunnen vergeten, en dat geldt ook voor onze kinderen, want we hebben ze geleerd dat muziek liefde en schoonheid overbrengt, wat ons inspireert.