Features - Thai Poosam festival in Zuid-Afrika
Thai Poosam festival in Zuid-Afrika - 46 bestanden
Thai Poosam (of Thaipusam) Kavady is een religieus Hindoeïstisch festival, gevierd door de Tamil Het is elk jaar op de eertse volle maan in de maand Thaise (in januari/februari).
Het festival herdenkt dat Parvati Murugan een speer gaf, zodat hij een boze demon kon overwinnen. Algemeen wordt aangenomen dat de Thaise Poosam de verjaardag van Murugan markeert.
Aangezien er in Zuid-Afrika een grote Tamil gemeenschap is gevestigd wordt Thai Poosam in Johannesburg groots gevierd. Symbolisme is een van de belangrijkste aspecten van het Thaise Poosam festival. Het dragen van Kavady (een last) staat symbool voor het dragen van een lasten.
Bij Thaise Poosam wordt het dragen van deze last en het overnemen ervan door verschillende symbolische gebaren en gewoontes tot uitdrukking gebracht. In sommige gevallen worden de deelnemers in trance gebracht, waarna hun gezichten doorboord en geschilderd worden. Als ze zijn uitgerust met piercings en verf lopen ze in een processie door de straten en dragen ze een fysieke last. Sommigen hebben een doek om hun mond gebonden, want ze kunnen niet spreken of klagen over de last die ze dragen. Het Poosam festival trekt veel bezoekers in Zuid-Afrika, ook niet-Hindoes. Door de vele verschillende culturen en religies die in het land leven, zijn andere culturen over het algemeen open en geïnteresseerd in elkaars gewoonten en overtuigingen.