Features - Vakantie in Saoedi Arabië
Vakantie in Saoedi Arabië - 69 bestanden
Prins Sultan bin Salman bin Abdulaziz, hoofd van de Saoedische Commissie voor Toerisme en Nationaal Erfgoed, kondigde aan dat Saoedi-Arabië in het eerste kwartaal van 2018 zal beginnen met de afgifte van toeristenvisa. Tot nu toe was Saoedi-Arabië het moeilijkste land ter wereld om te bezoeken voor een niet-moslim omdat het geen toeristenvisa afgeeft. Alleen moslims die de pelgrimstocht naar Mekka maakten werden toegelaten.
Enkele jaren geleden heeft de regering voor korte tijd toeristenvisa afgegeven, voordat ze er weer een eind aan maakte. Eric Lafforgue was in staat om een visum te bemachtigen en had de zeldzame kans om een land te bezoeken. De reis stelde hem in staat om in de loop van twee weken een cultuur te ontdekken die bewaard bleef in een zeer conservatieve samenleving.
Voordat men op voet op Saoedi-Arabisch grondgebied zet, moet je ervoor zorgen dat deze dingen niet in je koffer zitten: alle alcoholische dranken (met inbegrip van met alcohol gevulde chocolaatjes), alle religieuze artikelen die niet-islamitisch zijn, producten op basis van varkensvlees, pornografische boeken, kansspelen en alle medicijnen die codeïne bevatten.