Carla Kogelman wint 1e prijs

De Nederlandse fotografe Carla Kogelman (1961) wint met haar fotoserie ‘Ich bin Waldviertel’ de eerste prijs  bij World Press Photo in de categorie Long-Term Projects.

De Beeldunie feliciteert Carla met het winnen van de eerste prijs bij de meest prestigieuze journalistieke fotowedstrijd, we zijn er trots op haar te vertegenwoordigen. Meer werk van Carla Kogelman zie je hier.

In 2012 maakte ze in opdracht een documentaire over het landelijke Oostenrijkse Waldviertel. De regio ligt tussen Wenen en Tsjechië. Carla bestudeerde het dagelijks leven van Hannah en Alena, twee kinderen in een boerengezin in een klein dorp. De kinderen doen haar denken aan haar eigen kindertijd. Ze vervolgde de serie in de volgende zomers en ze zal ook na deze prijs doorwerken aan de serie. Het meest fascinerend voor haar is hoe de kinderen in verschillende omstandigheden op elkaar reageren, hoe hun lichamen met elkaar communiceren, en hoe de relaties ontstaan en evolueren. Carla groeide zelf op in een grote familie en suggereert dat ze misschien aan zichzelf denkt terwijl ze het leven van deze kinderen vastlegt.