Over mij

Angeniet Berkers (Rotterdam, 1985) is een sociaal bewogen fotografe met jarenlange ervaring als sociotherapeut in de (jeugd)ggz. Ze werkte o.a. bij Centrum ’45 met mensen met complexe PTSS, veroorzaakt door oorlog en geweld. In 2017 studeerde ze af aan de opleiding Documentaire Fotografie van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Met haar camera zoekt ze naar contact en verbinding met mensen die zich soms in kwetsbare posities bevinden. Ze stelt daarmee gevoelige onderwerpen aan de kaak en kijkt daarbij altijd naar de menselijke kant van het verhaal. Ze weet dit op een integere wijze te verbeelden en te vertellen. Haar werk werd gepubliceerd in o.a. de Volkskrant, NRC, Trouw, De Correspondent, Brandpunt + en de Groene Amsterdammer. Ze werkt daarnaast voor o.a. de Beeldredaktie, MPG, Gemeente Rotterdam.

Ze werd geselecteerd voor de NOOR Masterclass in Amsterdam en het Canon students program van Visa Pour L’image in Perpignan. In haar derde jaar gaf ze in eigen beheer het fotoboek ‘15m2 of Freedom’ uit. Mijn eindexamen dummy ‘ECHO’, ontworpen door SYB, werd genomineerd voor o.a. de Rencontres de la Photographie Dummy Award. Momenteel werkt ze aan een aantal nieuwe projecten rond het thema intergenerationeel trauma en verzwegen geschiedenissen waarvoor ze recentelijk de Stipendium Dialoog ontving van Fotodok en Stichting Dialoog. Daarnaast ontving ze in 2019 de Bijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds.
Locatie Rotterdam
Specialisaties Portret, Landschap, Reportage, Reizen
Beschikbaar voor opdrachten
Neem contact op
Loading...
Angeniet Berkers's nieuwste galleries Meer galleries...
Angeniet Berkers's nieuwste uploads Meer...
Angeniet Berkers's tearsheets Klik voor een grotere versie, u kunt pagineren met uw cursor toetsen
debeeldunie.nl Angeniet Berkers 013_NLV1QU_20150416_TRN01_00_lo-2.jpg