About me

Raymond Rutting verdiende zijn sporen in de Nederlandse fotografie. Zijn foto's verschenen in media uit binnen- en buitenland, en werden bekroond met prijzen en tentoonstellingen.
Tijdens zijn jarenlange carrière ontwikkelde Rutting een geheel eigen fotografisch handelsmerk. Een Rutting-foto herken je direct aan de uitgedachte compositie en het warme kleurgebruik. In één iconisch beeld vertelt hij een heel verhaal. ‘Waarheidsgetrouw en dicht op de huid’, zo omschrijft Rutting zijn stijl.
Fotojournalistiek
Raymond Rutting werkt sinds midden jaren tachtig in de fotojournalistiek. Hij begon zijn carrière in de Utrechtse persfotografie, maar verhuisde al snel naar het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) waarvoor hij jarenlang de Koninklijke familie volgde. Daarnaast versloeg hij uiteenlopende onderwerpen; van nieuws gebeurtenissen die de wereld veranderde, tot internationale sportevenementen en veel binnenlands nieuws.
De hoge kwaliteit van zijn werk bleef niet onopgemerkt en in 2001 maakte hij de overstap naar de Volkskrant. Bij de krant
ontwikkelde hij zich verder tot beeldbepalend fotojournalist, en specialiseerde zich in nieuwsfotografie en reportages uit conflictgebieden. Het leverde hem meerdere onderscheidingen op. Zo werd hij op basis van zij oeuvre uitgeroepen tot Fotograaf van het Jaar 1997. Een bevestiging van zijn kwaliteiten volgde in 2004, toen hij diezelfde oeuvreprijs nogmaals in ontvangst mocht nemen. Een jaar later kreeg hij een onderscheiding als Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Opdrachtgevers o.a. Volkskrant, National Geographic Traveler, National Geographic Magazine .
Location Utrecht
Specialisations Portret, Landschap, Reportage, Luchtfotografie, Reizen, Adventure
Available for commissions
Contact me
Loading...
Raymond Rutting's latest galleries More galleries...
Raymond Rutting's latest uploads More...
Raymond Rutting's tearsheets Click for a larger version, paginate with your cursor keys