Over mij

Norma van der Horst, geboren te Amsterdam, studeerde in 1997 af aan de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag. Sinds 2006 werkt zij in de provincie Groningen onder de naam ‘Normafotografia‘ als freelance fotograaf voor verschillende vormgevers, bedrijven, uitgeverijen en overheidsinstellingen.

Het is haar doel om, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever, de beelden die zij maakt allerlei soorten tekst te laten illustreren, verduidelijken of versterken. Haar werk houdt dan ook meer in dan alleen het fotograferen; ze stelt haar ervaring, inzicht en vakkennis graag ten dienste van een opdracht en gebruikt haar creativiteit om een idee of boodschap om te zetten in een fraaie foto/vormgeving die sterk communiceert. Als Photoshop-enthousiasteling van het eerste uur is zij daarnaast prima in staat bij ogenschijnlijk lastig uitvoerbare ideeën een herkenbaar en geloofwaardig beeld neer te zetten.

Deze vaardigheid werkt zij veelvuldig uit in haar vrije werk dat zowel nationaal- als internationaal is geëxposeerd, waaronder in de VS (Vermont, Florida en Texas) en Frankrijk (Parijs). Daarnaast heeft zij in 2010 haar fotografische werkzaamheden uitgebreid met een tweede passie: grafisch vormgeven. De combinatie van fotografie, photoshop en grafisch vormgeven bleek een hele goede; na haar eerste en zelf uitgegeven boek 'Tussengebied' werd haar tweede boek ‘Pronkjuwelen van baksteen’, in 2018 genomineerd voor ‘Het beste boek van Groningen‘. Inmiddels is haar laatste boek, het tweede over de Amsterdamse School, ‘Stadjerspaleizen‘, verschenen. Ter gelegenheid daarvan worden foto's uit het boek in museum het Schip in Amsterdam geëxposeerd.
Locatie Groningen
Specialisaties Architectuur, Portret, Landschap
Beschikbaar voor opdrachten
Neem contact op
Loading...
Norma van der Horst's nieuwste galleries Meer galleries...
Norma van der Horst's nieuwste uploads Meer...
Norma van der Horst's tearsheets Klik voor een grotere versie, u kunt pagineren met uw cursor toetsen