Over mij

Peter Boer (1968) werkt vanuit Amsterdam.
Als beginnend fotograaf won ik in 1993 de hoogste onderscheiding voor de beste journalistieke foto, de Zilveren Camera met de begrafenis van een vuilnisman in Noord-Ierland ten tijde van oplaaiend geweld. Als Parool en Utrechts Nieuwsblad fotograaf werkte ik in opdracht en publiceerde gedurende 10 jaar dagelijks portretten en nieuwsfoto’s. Geleidelijk trok economische en financiële ontwikkelingen mijn aandacht. Zo gaf ik fotografisch vorm aam het Financieel Economisch Magazine van 1998 to 2004. In 2004 woonde ik in India en Afghanistan om een jaar te werken als fotograaf in totaal andere omstandigheden. Samen met toenmalig partner en collega Ellen van Dalen hebben we vele repo's gemaakt.

In 2005 startte ik als fotograaf voor het Financiëele Dagblad waarvoor ik tot 2020 de krant voorzag van onderscheidende foto's.
Sinds mei 2020 mag ik me fotograaf noemen voor Bloomberg. Eindelijk is de keus gemaakt om eigenzinnige repo's en serie's te maken, in samenwerking met verschillende collega's of in eigen beheer. De Beeldunie vertegenwoordigd mijn archief en nieuw specifiek verworven beeldmateriaal.
Tevens lever ik corporate beeld voor diverse instellingen en bedrijven ( DNB, ABP, Rechtspraak, IDG) waarvoor ik mijn expertise in de zakelijke wereld combineer met mijn journalistieke ervaring.
Locatie Amsterdam
Specialisaties Portret, Landschap, Reportage, Straatfotografie
Beschikbaar voor opdrachten
Neem contact op
Loading...
Peter Boer's nieuwste galleries Meer galleries...
Peter Boer's nieuwste uploads Meer...
Peter Boer's tearsheets Klik voor een grotere versie, u kunt pagineren met uw cursor toetsen