Over mij

“Those who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night.” - Edgar Allan Poe

“Bart Koetsier is a Dutch portrait and documentary photographer based in Paris. People are key in Koetsier's photographs: portraits as well as documentary images. However, he also looks for places and objects to tell his story. In all images, he creates a strong cinematic atmosphere. The use of light is decisive here; events become scenes, people become characters and the locations become their scenery” - Hedy van Erp

Bart Koetsier (1975) is een Nederlands portret en documentair fotograaf gestationeerd in Parijs. Mensen zijn het onderwerp in Koetsier’s foto’s, zowel in portret als in zijn documentaire werk. Echter, locaties en objecten spelen een belangrijke rol in de verhalen die de fotograaf ons vertelt. Een constante in het werk van Koetsier is een sterk cinematografische sfeer. Een bepalend aspect is het gebruik van licht; een voorval transformeert in een scene, mensen worden karakters en locaties worden het decor.

Gestationeerd in Parijs werkt Koetsier voor Le Monde, De Volkskrant, Dagblad Trouw, UMC Utrecht, BNP Paribas en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs en NGO’s zoals Medecins du Monde en Premiere Urgence Internationale.
Locatie Parijs, Frankrijk
Specialisaties Portret, Reportage, Straatfotografie
Beschikbaar voor opdrachten
Neem contact op
Loading...
Bart Koetsier's nieuwste galleries Meer galleries...
Bart Koetsier's nieuwste uploads Meer...
Bart Koetsier's tearsheets Klik voor een grotere versie, u kunt pagineren met uw cursor toetsen