Carla Kogelman

 
Laden...
Because of pink
 
23 jul 2018
115 bestanden
In 2015 ontmoette ik Tex, Morris en Soesja voor de eerste keer, ze waren 3 jaar oud en de volgende dag zouden ze 4 jaar worden. Na een shoot wilden ze graag een familieportret. Ik kon ze niet meer loslaten. En dus begon er een nieuwe serie. De 2-egige drieling Tex, Morris & Soesja (2011) wonen met hun oudere broer Roefie en moeder en vader in een kleurrijk huis in Utrecht, een gemiddelde Nederlandse stad. Elk kind probeert zijn of haar eigen weg te vinden, op zoek naar zijn of haar identiteit. De jongens tegen het meisje. Het meisje alleen. De jongen(s) dragen graag de kleur roze en jurken. Niet altijd, maar het gebeurt en het is ok.
 
Ich bin Waldviertel
 
14 feb 2018
303 bestanden
Hannah en Alena zijn twee zusters die wonen in het kleine dorp Merkenbrechts in de Waldviertel, een geïsoleerd landelijk gebied in Oostenrijk tussen Wenen en Tsjechië. Het verhaal documenteert zomerdagen in Oostenrijk als de meisjes in de loop der jaren opgroeien. 19 juli 2012 - 29 augustus 2017.
 
Het Bad
 
7 nov 2017
250 bestanden
Het Sportfondsenbad in Amersfoort herbergt veel verschillende activiteiten, clubs en groepjes. Na 80 jaar wordt het bad nu afgebroken.
 
Jolodibo
 
13 sep 2017
48 bestanden
Gerline den Hartog, Sam Diboma en hun dochters Josline en Loïs vertrokken naar Douala in Kameroen. Vader Sam kreeg een baan aangeboden in zijn geboorteland, het gezin verhuisde naar Afrika.
 
Jasmijn & Family
 
9 jun 2017
21 bestanden
 
 
Lua en Nandini
 
5 feb 2017
79 bestanden
Lua (10) en Nandini (10) zijn vriendinnen, ze hebben elkaar ontmoet in het AZC in Amersfoort waar ze allebei wonen. Lua met haar vader Luis, die oorspronkelijk uit Venezuela komt en Nandini met haar moeder Shandhya, uit India. De beide ouders zijn verliefd op elkaar, ze vormen met zijn vieren een samengesteld gezin. Nandini en Shandhya hebben onlangs een verblijfsvergunning gekregen. Luis en Lua vrezen uitzetting.
 
En Vele Anderen
 
25 okt 2016
78 bestanden
Tijdens de opnamen van het eerste seizoen van de achtdelige serie bracht fotografe Carla Kogelman, winnares van een World Press Photo Award, bijna tachtig draaidagen door op de set. Van haar werk verscheen het fotoboek ‘En Vele Anderen’, waarin ze het filmproces vastlegt.~Terwijl de acteurs en filmploeg de stad als decor gebruikten voor hun verhalen, zag Kogelman hoe de productie zelf onderdeel werd van de stad. ‘En Vele Anderen’ is een eigentijds en soms surrealistisch portret van de stad en haar bewoners, waarbij fictie en werkelijkheid in elkaar overlopen.
 
Sam en Tim
 
1 jul 2016
114 bestanden
Het leven van twee Nederlandse jongens, die opgroeien in Amsterdam. Gezien door de ogen van hun tante.
 
Sacramentsdag
 
30 mei 2016
21 bestanden
Sacramentsdag (Corpus Christi in Latijn, Lichaam van Christus in het Nederlands) is een katholieke liturgische plechtigheid, men viert het geloof in het lichaam en bloed van Jezus Christus. Het benadrukt de vreugde van de instelling van de Eucharistie. Het wordt gevierd op de tweede donderdag na Pinksteren. Corpus Christi is een feestdag in een aantal landen met een overwegend katholieke bevolking onder andere, Oostenrijk. Hier is het bekend als 'Fronleichnam'. Katholieken nemen deel aan een optocht door de straten van een wijk in de buurt van hun parochie volgende massa en bidden en te zingen. De Eucharistie, die bekend staat als het Heilig Sacrament, wordt geplaatst in een monstrans en wordt omhoog gehouden door een lid van de geestelijkheid tijdens de processie. Na de processie, parochianen terug te keren naar de kerk waar de zegening meestal plaats vindt.
 
I AM SOUTH AFRICA
 
4 mei 2016
69 bestanden
Het landelijk gebied van Oost-Kaap is het podium voor de foto's van deze serie.~"Ik ben geïnteresseerd in het dagelijks leven van de jonge Xhosa mensen die daadwerkelijk in de landelijke gebieden van Oost-Kaap wonen, en geboren zijn na de apartheid. Wat ziet de huidige gemeenschap eruit? Wie zijn zij ? Hoe groeien ze op? Wat voor soort rituelen hebben ze (nog)? Hoe verhouden zij zich tot hun voorouders? Hoe kijkt deze generatie naar apartheid? Waar komen ze vandaan? Welke verhalen hebben ze? Wat zijn hun angsten? Wat zijn hun dromen?~Ik ben geïnteresseerd in het ontwikkelen van een beeldtaal met ruimte voor fantasie en interpretatie. Ik wil een wereld laten zien zonder doodlopende weg, maar met een open einde, een verhaal met hoop en creativiteit. Een human interest verhaal met optimisme. Op zoek naar een culturele context en inhoud.
 
I AM CUDO
 
9 mar 2016
173 bestanden
Een groot gekleurd gezin uit Amsterdam.~Cynthia Ormskerk (eigen zaak) en Iven Cudogham (tv presentator / programmamaker) waren 15 en 17 toen ze een relatie kregen. Nu hebben ze zes kinderen: Jazz , Kik, Lois, Pixie-Lien, Twiggy en Seven (3 jongens, 3 meisjes). De jongste (Seven) is begin juli 2015 geboren. Iven is zwart en heeft zwarte ouders, moeder Cynthia is zwart, zij heeft een zwarte vader en een witte moeder, hun kinderen zijn alle kleuren van de regenboog.
 
Sansa & Olivier
 
29 feb 2016
204 bestanden
Langlopend project waarbij Carla Kogelman Olivier (2011) en Sansa (2013) volgt. De twee kinderen groeien in eerste instantie op in Amstelveen. In 2014 verhuizen ze naar Curaçao waar vader Jeroen een baan heeft gekregen. De fotograaf volgt het expat-gezin in het het dagelijkse leven. De aandacht ligt daarbij op broer en zus. In 2017 verhuisd het gezin weer naar Nederland.
 
Ruthi & Hannah
 
18 feb 2016
79 bestanden
De vader van Ruthi (2000) en Hannah (2002) besteedt meer tijd en aandacht aan de alcohol dan aan zijn dochters. De moeder besluit daarom dat het tijd is om alleen te gaan wonen. In 2012 verhuist ze samen het haar dochters. Die kunnen namelijk maar 1 x opgroeien.
 
Keiskamma Vrouwen
 
21 jan 2016
8 bestanden
De Keiskamma Trust is een maatschappelijke organisatie in de Zuid-Afrikaanse provincie Oost-Kaap, die hoop en steun wil bieden aan de kwetsbaren in de samenleving, met behulp van holistische en creatieve programma’s en samenwerkingsverbanden. De geportretteerde vrouwen werken bij de Keiskamma Trust.
 
Vervuiling op Curacao
 
15 jan 2016
12 bestanden
Vervuiling op Curacao. Zowel op grote als op kleine schaal wordt er een aanslag gepleegd op het milieu. Economisch belang gaat boven ecologisch beheer.
 
Noelle
 
15 jan 2016
112 bestanden
Noëlle is geboren in 2001, ze woont in Amsterdam Noord. Hoe je opgroeit is bepalend voor je leven. Sinds 2008 volgt de fotograaf de ontwikkeling van dit roodharige meisje. We zien haar opgroeien.
 
I AM RUGBY
 
8 jan 2016
418 bestanden
Anderhalf jaar lang volgde Carla Kogelman de verrichtingen van Rugbyclub Eemland. Voor en achter de schermen. Van het veld tot de kleedkamer. Van het eerste herenteam tot de allerjongste jeugd. Dichtbij. Op zoek naar datgene wat de sport verbindt: vitaliteit, veerkracht en respect. Het geheel levert een kleurrijke zwart-wit reportage met intieme portretten en sfeervolle beelden op.
 
Sterrekinderen
 
4 jan 2016
21 bestanden
De Sterrekinderen is een kleinschalig, nederlandstalig, particulier initiatief op Curaçao, dat opvang biedt aan kinderen in de leeftijd van 1.5 tot 4 jaar. Er wordt gewerkt vanuit een antroposofische visie hetgeen tot uitdrukking komt in de rustige huiselijke sfeer van de groep.
 
Postcode 3819
 
5 dec 2015
48 bestanden
Ze wilde een fotoreportage maken over armoede in Nederland. Daarvoor hoefde Carla Kogelman niet ver te zoeken. Op tien minuten fietsen van haar Amersfoortse woning, zo bleek uit een onderzoek van Defence for Children, ligt een wijk die als een van de armste van Nederland uit de bus kwam. Bij nadere bestudering van de cijfers bleek tot Kogelmans grote verbazing dat die ‘armste wijk van Nederland’ nauwelijks bewoners heeft. Postcodegebied 3819, dat in het rapport uit 2012 opvallend hoog scoorde op het aantal voortijdige schoolverlaters, tienermoeders en mishandelde kinderen, is een groene ruimte die voornamelijk wordt gebruikt voor sport en recreatie. ‘Met bejaardentehuizen, een schoongeveegde camping annex bungalowpark, een paar nonnen en een handvol rijke villa’s,’ aldus Kogelman. ‘Een gebied met meer bomen dan mensen.’ Dat er in de wijk Birkhoven/Bokkeduinen ook een asielzoekerscentrum zit, zorgde voor de relatief hoge scores op de armoede-indicatoren. Het is maar hoe je een rapport leest, en hoe je de uitkomsten daarvan naar buiten brengt…
 
De Stille Fanfare
 
4 dec 2015
38 bestanden
In vol ornaat, in mooie kostuums en voorzien van diverse ‘instrumenten’ marcheert de Stille Fanfare voorbij, zonder ook maar een noot te spelen. Het geheel voltrekt zich in totale stilte, op het ritmische geluid van de voetstappen der fanfareleden na. Aan het hoofd de Markies-Generaal die als maître-tambour het gezelschap met vaste tred leidt. Waarheen is het korps op weg? Zullen zij nog muziek gaan maken? En houdt de Markies-Generaal nog een onnavolgbare speech of verdwijnen zij weer even stil als dat zij gekomen zijn, of … alles is mogelijk.~De Stille Fanfare is een muziekkorps dat zorgt voor een prettige ontregeling van het publiek op o.a. manifestaties, festivals of willekeurige bijeenkomsten.
 
Back Stage Portretten
dutch actors
3 dec 2015
44 bestanden
 
 
Utoya, 1 jaar later
 
1 dec 2015
25 bestanden
Op 22 juli 2011 pleegt Anders Breivik een aantal aanslagen in Noorwegen, waaronder een aanslag op het eiland Utøya waar op dat moment tussen de 500 en 700 jongeren aanwezig zijn voor een jaarlijks politiek zomerkamp van de sociaal-democratische partij AUF. Hierbij vinden vele jongeren de dood.~In augustus 2012 organiseert de Noord Noorse tak van de AUF voor het eerst sinds de aanslagen weer een zomer kamp in Storfjordeid, vlakbij Tromso.
 
Pinksterbruidjes
 
1 dec 2015
29 bestanden
Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Dan wordt de oude traditie van de Pinksterbruidjes in Borne voortgezet. Vroeger gebeurde dit kleinschalig, de laatste jaren wordt het groots aangepakt door de Folkloregroep Borne samen met scoutinggroep St. Stephanus-Martina. Vanuit verschillende wijken in Borne trekken vanaf 10.30 uur groepen meisjes van vijf jaar en ouder dansend en zingend als Pinksterbruidjes naar het centrum. Elke groep van tien tot vijftien in het wit geklede meisjes heeft in haar midden een meisje in een met kant versierde lange jurk en bloempjes in haar haar. Dit meisje is de ‘Rosa’ van de groep. Zij loopt vooraan onder een boog die versierd is met groene takken en gekleurde bloemen.~In 2012 was Renske uitverkoren om Rosa te zijn.~De Pinksterbruidjes in Borne zijn erkend als immaterieel erfgoed en zijn op 17 mei 2015 officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst.
 
I am football
 
25 nov 2015
183 bestanden
Voetbal is het grootste sociale netwerk van Nederland. Geen sport verbindt zo dwars door alle lagen van de bevolking heen. Voetbal is meer dan achter een bal aan rennen.~I AM FOOTBALL is het resultaat van een nieuwsgierige fotograaf op zoek naar opvallende en alledaagse momenten in een jonge voetbalwereld.
 
Daniel, paard en man
 
25 nov 2015
26 bestanden
Paarden zijn vluchtdieren; bij het minste of geringste kunnen ze schrikken.~Daniel heeft geduld, heel veel geduld met zijn paarden Inaro en Geronimo. Ze vertrouwen hem en hij wijst ze de weg. Het liefst berijdt hij ze ongezadeld op het Oostenrijkse platteland.~Jarenlang heeft Daniel als paardencowboy en straatmuzikant in o.a. Amerika en Australie gewoond en gewerkt. Bouwde en bespeelde hij zijn eigen fluiten. Sinds een aantal jaren woont hij weer in zijn geboorteland Oostenrijk, tesamen met zijn partner Andrea, de paarden Inaro en Geronimo en de honden Pinty en Aqui. Het huis en de ranch heeft hij eigenhandig gebouwd.
 
Scroll om laag voor meer...