Catrinus van der Veen

 
Laden...
Noodopvang
 
17 feb 2016
15 bestanden
Noodopvang van vluchtelingen. Van Sporthal naar Sporthal. De eerste vluchtelingen komen aan in Friesland. De Friese gemeenten waren gevraagd aan te geven of zij locaties beschikbaar hebben. Harlingen is nu uitgekozen om daadwerkelijk de kortdurende opvang te verzorgen. In Workum verblijven bijvoorbeeld zo'n 160 vluchtelingen kort in de Waddenhal. Vervolgens gaan zij door naar een centrale opvanglocatie van het COA. Ook in Leeuwarden worden 600 vluchtelingen in de Friezenhal van het WTC-Expo tijdelijk onderdak geboden.
 
Workumer Veekeuringsdag
 
9 feb 2016
7 bestanden
Reino 59 van familie Noordenbos uit 't Heidenskip sleepte op de Kokedei, de traditionele veekeuringdag in Workum, twee prijzen in de wacht. De Faber Red-dochter werd algemeen kampioen en kampioen oudere koeien. Voor de Workumer Veekeuringsdag zijn met 140 koeien en 40 kalveren meer dieren aangemeld dan in jaren. Nog nooit was de aangifte van fokvee voor de traditionele Workumer veekeuring de laatste jaren zo groot.
 
Jan en Joop
 
9 feb 2016
8 bestanden
De gebroeders Jan en Joop de Vries vissen op Laaksumer bot. De platvis die voorkomt in het IJsselmeer tussen Warns en Lemmer. Doordat de vissoort op zandgrond leeft heeft deze geen gronderige smaak. Op het Vrouwenzand, ten zuiden van Laaksum / Laaxum (Friesland), wordt al eeuwenlang op de bot gevist. De bot die in dit gebied gevangen wordt, staat bekend als de Laaksumer bot. De Laaksumer bot is sinds een paar jaar erkend als een streekeigen product en draagt het keurmerk van de Stichting Streekeigen Producten Nederland. Laaxum is het kleinste vissershaventje van Europa, er wordt al eeuwenlang op bot gevist. Al in 1622 wordt melding gemaakt van de heerlijke botten die in de rivieren en zoete wateren van Zuidwest Friesland in grote aantallen gevangen worden. Momenteel wordt in Laaksum nog op kleine schaal door de gebroeders Jan en Joop de Vries met de HL 6, op de Laaksumer bot gevist.
 
Jacht
 
1 feb 2016
20 bestanden
 
 
Griend
 
1 jan 2016
8 bestanden
Griend is een zandplaat in de Waddenzee. Er wonen tegenwoordig geen mensen meer, in vroeger tijden was het groter en bewoond. De zandplaat is onbewoond en onbebouwd op een vogelwachtershuis na, dat een groot gedeelte van het jaar wordt gebruikt als onderdak voor vogelwachters en natuuronderzoekers. Griend is niet voor het publiek toegankelijk. Leden en medewerkers van Natuurmonumenten ontdoen het vogeleiland af en toe van zwerfvuil.
 
Kievit
 
1 aug 2015
5 bestanden
 
 
Paarden redden
 
4 feb 2015
8 bestanden
190 paarden weren ingesloten, 20 paarden en veulens verdronken maar 120 werden er op indrukwekkende wijze gered door 4 amazones op hun lokpaarden.
 
Jopie Huisman
 
5 feb 2013
7 bestanden
 
 
Geurt Busser
 
2 feb 2012
16 bestanden
 
 
Scroll om laag voor meer...