Cindy Heijnen

 
Laden...
Het laaste restaurant voor de grens
 
26 feb 2018
40 bestanden
Op weg van Mendoza naar Uspallata bij Ruta 7 ontmoet ik een vrouw in de bus richting Las Cuevas. In het kleine dorpje waar ze werkt is het laatste restaurant aan de grens met Chili. Een week later bezoek ik haar in restaurant San Christóbal, een vriendelijk familierestaurant waar we soep, polenta, churo's, alfajores koffie en wijn nuttigen.~Mirta werkt er 20 dagen achter elkaar van 9 uur tot 9 uur. Dan gaat ze terug naar Mendoza om tijd door te brengen met haar man en zonen. Al haar 3 zonen koken ook professioneel.~Mirta was vroeger vrachtwagenchauffeur en reed samen met haar man door Argentinië. Ze genoten van deze vrije levensstijl tot haar man werd gediagnosticeerd met glaucoom en langzaam blind werd. Nu werkt ze in een restaurant waar vrachtwagenchauffeurs genieten van haar milana's en guiso' s. Ze zegt dat het een moeilijk leven is, maar ze heeft in ieder geval een baan op een leuke plaats.~Ondertussen zorgt een sneeuwstorm ervoor dat het dorp Las Cuevas ingesneeuwd raakt. We maken van het moment gebruik om de tunnel tot aan de Chileense grens te bewandelen.
 
Zwarte Piet
 
23 okt 2017
24 bestanden
Elk jaar rond 5 december vieren we in Nederland en Vlaanderen Sinterklaas. Sinterklaas wordt afgebeeld als een oudere witte man met een baard gekleed als bisschop. Hij wordt vergezeld door helpers met zwarte gezichten en kleurrijke Moorse kostuums, de Zwarte Pieten. In de afgelopen jaren is deze traditie onder vuur gekomen vanwege het racistische karakter. In een tijd van meer bewustzijn over de Nederlandse slavernijgeschiedenis werd deze serie gemaakt om deze gevoelige materie te illustreren.
 
Eenpersoonshuishouden in Amsterdam
 
23 okt 2017
15 bestanden
Sinds de vorige eeuw is de samenstelling van huishoudens drastisch veranderd. Traditionele families komen minder voor en meer en meer mensen wonen alleen. In Amsterdam is dat zelfs 55%. Als een van hen was ik nieuwsgierig naar hoe ze leven en bezocht ze voor een blik in hun leven.
 
Nederhop
 
13 okt 2017
10 bestanden
Toen ik een verschuiving opmerkte in het imago van de nieuwe Nederlandse rappers, heb ik hen in de studio uitgenodigd voor een portret. Rappen over een ruig straatleven? De nieuwe generatie spreekt ook over onzekerheden in hun leven en over liefde.
 
Scroll om laag voor meer...