Cynthia Boll

 
Laden...
Bij de Chinees
 
6 jan 2021
55 bestanden
Restaurant Golden River, wordt gerund door de familie Wong. Het is een typisch traditioneel Chinees restaurant dat vroeger in elk dorp in Nederland te vinden was. Ooit het favoriete familierestaurant vanwege de grote porties en de goedkope prijzen, verdwijnen deze restaurants nu snel en worden overgenomen door all you can eat sushi-restaurants en roerbakrestaurants.
 
Plastic rivierafval opruimen
 
18 nov 2019
18 bestanden
Interceptor 001 is het eerste systeem ontwikkeld door The Ocean Cleanup om te voorkomen dat plastic afval de oceaan binnendringt. Gestationeerd in Cengkareng afvoer, Jakarta, is het systeem milieuvriendelijk en 100% op zonne-energie. Het systeem helpt bij het winnen van plastic uit rivieren en voorkomt dat het te sorteren afval naar de oceaan gaat. Operators Cendra en Dodi halen het grootste vuil uit het water voor het op de band terechtkomt. The Ocean Cleanup ontwikkelt geavanceerde technologieën om de wereldzeeën van plastic te ontdoen. Opgericht in 2013 door Boyan Slat. De stichting heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, Nederland. In plaats van plastic afval met schepen en netten achterna te gaan - wat vele duizenden jaren en miljarden dollars zou kosten - is The Ocean Cleanup van plan een vloot van lange drijvende barrières in te zetten die werken als een kunstmatige kustlijn, waardoor de wind, golven, en stromingen om het plastic passief op te vangen en te concentreren. Eenmaal volledig operationeel, zal de volledige vloot passieve inzamelsystemen naar verwachting om de vijf jaar 50% van de Great Pacific Garbage Patch verwijderen. Na jaren van verkenningsexpedities, schaalmodeltests en de inzet van prototypes op de Noordzee, werden de eerste oceaanopruimingssystemen ingezet in de Great Pacific Garbage Patch in 2018 en 2019. Zodra The Ocean Cleanup kan beginnen met grootschalige opruiming, is het is gepland om in het eerste jaar van gebruik meer dan 12.000.000 kg plastic te oogsten; genoeg om de helft van de Great Pacific Garbage Patch elke 5 jaar op te ruimen. The Ocean Cleanup werkt samen met partners aan het ontwerpen van processen om teruggewonnen oceaanplastic om te zetten in waardevolle grondstoffen en duurzame producten.
 
Sinking Cities, Jakarta
 
24 jan 2019
12 bestanden
Sinds 2015 reist Cynthia Boll regelmatig naar Jakarta om daar de gevolgen van bodemdaling in foto’s, film en tekst vast te leggen. Deze stad zinkt in een rap tempo, tot wel 25 centimeter per jaar en dreigt over twintig jaar voor een derde permanent onder water te staan. Cynthia heeft gezien hoe haar mensen, een vrouwelijke ondernemer, een schoolmeisje, een visser en een fiets-toeristengids hun huis inmiddels een meter opgehoogd hebben; hoe hun waardevolle bezittingen zijn beschadigd door Banjir! (overstroming). Ze heeft zelf ervaren hoe het is om tot je oksels door vervuild water te waden, terwijl de ratten om je heen zwemmen. Hoe is het leven met deze realiteit van overstromingen en dalen van de bodem? Daar gaat de serie over. Jakarta is niet uniek. Veel steden worden door dit onbekende bedreigd door het dalen van de bodem.
 
Scroll om laag voor meer...