Fleur Wiersma

 
Laden...
Leve de man van de SRV
 
22 jan 2018
10 bestanden
De rijdende supermarkt, dat is de SRV-wagen. De meeste zijn verdwenen uit het straatbeeld, maar SRV-man Erik van Haren rijdt al meer dan 30 jaar zijn vaste rondje door stad Utrecht en omgeving. Zijn vaste klanten zijn blij met hem. De SRV-man is er bij weer en ontij, ontcijfert probleemloos handgeschreven boodschappenlijstjes en brengt de boodschappen thuis. Bovendien heeft de SRV-man altijd tijd voor een praatje. Kom daar maar eens om bij de nieuwerwetse bezorgdiensten. Leve de man van SRV, van je hieperdepiep hoereee!
 
Old Fashion
 
8 nov 2016
13 bestanden
a mijn serie van `Leve de man van de SRV` ben ik op zoek gegaan naar andere wagens die nog spullen verkopen aan de deur. Als kind weet ik me herinneren dat er ook wagens met kleding waren die langs de mensen gingen. Die kon ik niet meer traceren, maar wel de wagens die bij bejaardentehuizen langsgaan. Ruim een jaar ben ik met de firma Germa Mode meegegaan langs allerlei tehuizen in het oosten en zuiden van Nederland. De bloemetjesjurk is danig op zijn retour, maar de mode nog steeds behoudend. De kleur rood bijvoorbeeld is nog steeds gewaagd. Soms is er wel een mevrouw die mooie fuchiakleding uitzoekt, maar die zijn in de minderheid. Voor veel vrouwen is de modeshow een uitje. Met de anderen koffiedrinken in de zaal en bijkletsen. Voor velen is het ook een uitkomst dat deze bedrijven langskomen, zodat ze niet afhankelijk zijn van hun kinderen om kleding te kopen. De mannen doen niet echt mee in het verhaal. Bij alle shows die ik heb meegemaakt, heb ik een keer gezien dat mannen ook kleding showde. Soms showen vrouwen uit het dorp of tehuis de kleding. Dat is een voorrecht. Terwijl ze lopen worden de stoffen gevoeld en bewonderd. De show wordt aan elkaar gepraat door een ladyspeaker van het bedrijf dat het organiseert. Na de show kan de kleding, die in de rekken in de zaal hangt, gepast worden.
 
Go West
 
4 okt 2016
10 bestanden
Op weg naar de mormoonse gemeenschap in Salt Lake City (Utah) kwam ik onderweg allerlei wonderbaarlijke tafelen tegen. Las Vegas, zoutvlaktes en souveniersshops. Dat leidde tot deze bonte fotoserie.
 
Scroll om laag voor meer...