Onze foto's zijn beschreven met voornamelijk Nederlandse trefwoorden.

Zoeken is eenvoudig, u typt een of meer trefwoorden en u drukt op enter.

Complexere zoekopdrachten invoeren

U kunt ook zoeken met AND, AND NOT en OR (niet hoofdlettergevoelig). Op de zoekpagina kunt dergelijke opdrachten eenvoudig invoeren met de hiertoe getoonde opties. 
Maar ook als u de gehele zoekopdracht zelf intypt kunt met deze zogenaamde Booleaanse operatoren zoeken. 

Bijvoorbeeld, om foto's te vinden 
  • met de woorden Auteur en Portret, zoekt u op Auteur Portret of Auteur AND Portret.
  • met het woord Portret maar niet met Auteur, zoekt u op Portret AND NOT Auteur.
  • met het woord Portret of met het woord Auteur, zoekt u op Portret OR Auteur
  • met het woord Portret en het woord Auteur of het woord Schrijver, zoekt u op Portret AND (Auteur OR Schrijver)
Met de gewone zoekopdrachten worden foto's getoond die de exacte woorden bevatten waarop u heeft gezocht. Zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig.

Zoeken met Wildcards

De zoekmachine ondersteunt * (asterisk) voor een onbeperkt aantal letters op de positie van het * en ? (vraagteken) voor exact een letter op de positie van de wildcard.

Bijvoorbeeld, om foto's te vinden
  • met woorden beginnend met Aut, zoekt u op Aut* - foto's met bijvoorbeeld de woorden Auteur, Auteurs, Autisme, Auto, Authentiek enz. zullen gevonden worden 
  • met woorden eindigend op Eur, zoekt u op *Eur - foto's met bijvoorbeeld de woorden Deur, Zeur, Geur, Fleur, Scheur enz zullen gevonden worden
  • met woorden ongeacht de letter op de 2e positie b?er, foto's met bijvoorbeeld de woorden Beer en Bier worden gevonden.
U kunt ook meerdere wildcards combineren. Bijvoorbeeld B??N voor Boon, Baan. Of *oli* voor Politici, Politicus, Politie et cetera.

Trefwoordsuggesties

In plaats van het intypen van zoekwoorden, kunt u ook een paar letters intypen en even wachten. Vervolgens zal een lijst met woorden verschijnen op basis van wat u heeft ingevuld. Typt u bijvoorbeeld mast, dan zal de lijst woorden tonen die lijken op wat u heeft getypt, in dit geval bijvoorbeeld mast, masten maar ook electriciteitsmast, hoogspanningsmast, driemaster enz. Van de woorden die getoond worden weet u zeker dat er foto's gevonden zullen worden als u er op klikt. Dit omdat de getoonde lijst alleen woorden bevat die ook daadwerkelijk als trefwoord zijn gebruikt bij een of meer foto's in de database.