Wat is de Beeldunie?

De Beeldunie is een agentschap voor professionele fotografen die zich hebben gespecialiseerd in onder meer journalistieke fotografie, reportages, dagelijks leven, straat-, reis-, architectuur-, lucht-, portret- en documentaire fotografie. Een bureau voor fotografen met een eigen signatuur en een individuele kijk op de wereld. Door een strenge selectie wordt de kwaliteit gewaarborgd en verzekerd. Het slimme platform vereenvoudigt het vinden en stelt de afnemer eveneens in staat direct in contact te treden met de fotograaf. De fotografen ontvangen een duurzamere prijs om ook in de toekomst hun ambacht uit te kunnen oefenen. De Beeldunie is in 2015 opgericht door Eike den Hertog en Marjon Kuijs, voor de techniek is Martin Wilmsen van Xpertise-ICT verantwoordelijk. Xpertise heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van fotografie en beeldbank-techniek.

Waarom de Beeldunie?

Het is tijd voor een bureau waar Nederlandse, kwalitatief hoogwaardige, fotografie gebundeld wordt; waar kwaliteit van de fotografie voorop staat en waar fotografen zeggenschap hebben over hun eigen werk en kunnen bepalen wat de minimumprijs van dat werk is. De Beeldunie brengt goede professionele fotografen samen, maakt hun werk vindbaar in een gezamenlijke beeldbank en creëert een platform waar zij zich kunnen presenteren.

Hoe werkt de Beeldunie?

De beeldbank is vrij doorzoekbaar, iedereen kan een persoonlijke toegang tot de beeldbank aanvragen. De foto’s kunnen na opgave van het gebruik, tegen betaling, worden gebruikt. Voor professionele klanten met een persoonlijke toegang kan er het recht tot downloaden en betaling achteraf worden gegeven.

Wat kost een foto?

De foto’s hebben geen vaste prijs. De prijs van een foto is afhankelijk van het gebruik. In het algemeen geldt dat hoe groter de foto gebruikt wordt en hoe meer de foto verspreidt wordt, hoe meer het beeld kost. Als standaardprijs hanteren we €165 eenmalig of per jaar. Het tarief voor het ontbreken van naamsvermelding is sowieso €350. Voor de bepaling van prijzen zoeken we onder meer aansluiting bij de tarieven die Pictoright hanteert. Exclusieve foto's kunnen een veelvoud van de standaardprijs kosten.

Hoe bestel je een foto?

Foto’s bestellen en downloaden kan via de beeldbank. U moet geregistreerd zijn om een foto te bestellen via de website. U kunt ook direct contact met ons opnemen om te bestellen. Beelden worden doorgaans na gebruik afgerekend.

Hoe snel kan ik de foto ontvangen nadat ik besteld heb?

Als u voor het eerst via de website besteld en de foto('s) direct wilt gebruiken neem dan telefonisch contact met ons op zodat we u snel van dienst kunnen zijn. Vaste klanten krijgen doorgaans downloadrechten, dan kunt u de foto die u wilt zelf direct downloaden en gebruiken.

Ik wil een foto in opdracht laten maken.

Dat kan. Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.