Beschrijving
Nederland, Scheveningen, 20-05-2008. Het haringseizoen gaat op 3 juni van start met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Dit jaar is de vangstquotum voor Noordzeeharing naar beneden bijgesteld tot 200 miljoen kilo. Slechts 15 procent van de vangst wordt gebruikt voor Hollandse Nieuwe (200 miljoen haringen). Haring mag Hollandse Nieuwe heten als hij goed vet is en op traditionele Nederlandse manier gekaakt, gerijpt en gefileerd is. De haring is in deze tijd van het seizoen het vetste, doordat hij zich nog niet heeft voortgeplant, dus geen hom of kuit heeft geschoten. Bij haringverwerkingsbedrijf Jac den Dulk worden jaarlijks miljoenen haringen schoongemaakt en verpakt. The herring season of the New Dutch Herring starts on the 3 rd of june. This year the quota is cut to 200 million kilos. Only 15 percent of this amount is New Dutch Herring. It is only allowed this name if the fish is fat and cleaned according to traditional Dutch procedures. matjesherring, herring, new dutch herring, dutch, fish, traditional dutch food. foto Cynthia Boll